Belangrijke mededeling als u naar het buitenland reist.  

Steeds meer landen stellen formaliteiten op met betrekking tot koolstofemissies voordat voertuigen over hun grondgebied rijden.  Het niet registreren kan leiden tot hoge boetes. Zie hieronder voor Groot-Brittannië.  

 We willen u er ook aan herinneren dat voor reizen buiten de EU, uw groene kaart niet geldig is. Controleer voordat u vertrekt of het land van bestemming op uw groene kaart vermeld staat. Indien dit niet het geval is, neem dan contact op met uw makelaar over de voorwaarden van de dekking. Als u met uw voertuig buiten de EU reist, informeer dan naar de douaneformaliteiten en andere vereisten, waaronder de eventuele noodzaak van een internationaal rijbewijs.  

Voor voertuigen onder leasingcontract die buiten het Schengengebied  reizen: u moet een  een DRIVE-certificaat aanvragen. https://travel.mobiyou.eu/nl  

 

Informatie betreffende Groot-Brittannië: 

De afgelopen jaren heeft de stad Londen een reeks heffingen opgelegd aan voertuigen die door de stad rijden. 
Deze omvatten heffingen die gekoppeld zijn aan de koolstofuitstooot (Ultra Low Emission or ULEZ en Low Emission LEZ) van voertuigen, maar ook de betaling van belastingen voor het oversteken bruggen of stedelijke tolheffing (Dart Charge en Congestie Charging). 

 
Hieronder vindt U de informatie. 

Driving - Transport for London (tfl.gov.uk) 

Voor bruggen en tolwegen is het essentieel om u te registreren voordat u de brug oversteekt of de stad binnenrijdt en uiterlijk om middernacht de volgende dag. Als u zich niet registreert, krijgt u een boete. Betaling ter plaatse is niet   langer mogelijk. 
Voor lage-emissiezones   is het eveneens essentieel om u zich te registreren op onderstaande link voordat u door de stad rijdt. Dit kan via onderstaande link. 

Ultra Low Emission Zone - Transport for London (tfl.gov.uk) 

Low Emission Zone - Transport for London (tfl.gov.uk) 

Als dit niet gebeurt, moet er ook een boete worden betaald, en de bedragen kunnen zeer aanzienlijk zijn.  De boete wordt zelfs opgelegd als je voertuig voldoet aan de aanvaarde emissienormen. De boete kan worden vermeden door uw voertuig te registreren en bewijsstukken zoals het kentekenbewijs op te sturen.